Две съдебни дела спечели Елена Фичерова - бившият шеф на

...
Две съдебни дела спечели Елена Фичерова - бившият шеф на
Коментари Харесай

Дружката на Черепа и помощничка на Рашков осъди Бойко Борисов

Две правосъдни каузи завоюва Елена Фичерова - някогашният началник на кабинета на още по-бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Едното е против водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който е наказан за клюка от Фичерова поради изявление от трети юни предходната година, с което той намесва името й. Другото дело е против антикорупционната комисия.

Елена Фичерова беше назначена за шеф на кабинета на Рашков по времето, когато той беше част от служебното държавно управление на Стефан Янев. Тя е била измежду учредителите на партията на Божков - " Българско лято ", влиза и в листите. Впоследствие обаче е заличена. Но имено тази част от биографията и стана мотив за нападки към служебния кабинет.

Фичерова води дело против Борисов за 10 000 лева поради конференция от трети юни 2021 година, на която Борисов я оклеветил, без да я посочва по име, само че казвайки, че е шеф на кабинета на министъра на вътрешните работи. Думите му са: " Вчера си е подала оставката. Кога, когато към този момент всичко, което я е интересувало в Министерство на вътрешните работи и службите, го е взела, с цел да осведоми този, който я е пратил там. Нямаше друго пояснение. Аз нямам друго пояснение ".

За решението на арбитър Гергана Колева оповестява уеб сайтът " Euractiv ". В исковата си молба Фичерова твърди, че погрешните изказвания на някогашния министър председател целят да я дискредитират и да внушат, че не е назначена заради персонални и професионални качества, а с цел да изнесе и даде информация за Министерство на вътрешните работи и службите на " този, който я е изпратил там ".

Пред съда тя споделя, че изказването я е предиздвикало да изпита терзание за себе си, за околните си, тъй като са изложени изказвания, че е направила закононарушение, каквото би било предаването на класифицирана информация.

Защитата на Борисов твърди, че водачът на ГЕРБ не е показал категорично Фичерова, като той даже не я е визирал. Според него тя интерпретира по собствен метод изказванията му и че откакто е заемала служба в институция, следва да бъде готова да понася рецензия като не е възможно ограничение свободата на словото.

Софийският областен съд приема съдебно-психологична експертиза, от която се открива, че думите на Борисов са предизвикали " адапционно разстройство " у Фичерова ( характеризира се с тревога, безпокойствие, възприятие за неспособност за справяне със обстановката, за обмисляне на бъдещето, в някаква степен нарушава и осъществяването на рутинни ежедневни действия ".

Съдът не е склонен с Борисов, че не може да се потвърди кой е получател на изказването му. Той не просто приказва за началника на кабинета, а категорично показва, че предходния ден си е подала оставката. От това по безапелационен и категоричен метод потвърждава, че приказва за Фичерова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР