Две събития от последните дни в съседна Сърбия показаха как

...
Две събития от последните дни в съседна Сърбия показаха как
Коментари Харесай

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Две събития от последните дни в прилежаща Сърбия демонстрираха по какъв начин хората и политиците в една страна могат да живеят в два изцяло разнообразни свята.

Президентът Александър Вучич вся ужас с обява, че предстоят тежки дни за страната и че надали не е застрашена националната ѝ сигурност.

По-плашещото в тази ситуация е, че той заприказва за тези рискове, до момента в който в страната в действителност се случва нещо, което всички се надяват да няма трагична развръзка.

Вече повече от денонощие във всички обществени мрежи, всички уеб сайтове и новинарски излъчвания се приказва единствено за издирването на изчезнало двегодишно момиченце от град Бор (от другата страна на Видин).

За първи път е задействана системата AMBER Alert, която дава опция органите на реда да изпращат информация за до всички консуматори на Фейсбук в радиус от 200 км от местоположението на изгубване.

За дребната Данка Илич приказват всички - малките екрани се включват онлайн.

Изчезването на момичето измести нормалната водеща тематика: какво е правил, с кого се е срещнал, кого е похвалил и от кого се е оплакал президентът на страната Александър Вучич.

За да влезе още веднъж в медиите, той задейства собствен личен AMBER alert - не посредством Фейсбук, а посредством Instagram, където нормално е най-активен.

В профила си BuducnostSrbijeAV (Бъдещето на Сърбия) късно във вторник, 27-и март, без никаква връзка със протичащото се в страната, Вучич разгласява много стряскащо на пръв взор обръщение:

" Предстоят тежки дни пред Сърбия. В този миг не ми по никакъв начин елементарно да кажа какви бяха новините през последните 48 часа. Директно са застрашени националните ни ползи - на Сърбия и на Република Сръбска. В идващите няколко дни ще срещна жителите на Сърбия с всички провокации, които са пред нас. Ще мъчно, по-трудно от когато и да било. Ще се борим. Сърбия ще победи ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР