Две руски ракети удариха центъра на втория по големина украински

...
Две руски ракети удариха центъра на втория по големина украински
Коментари Харесай

Руски ракети удариха Харков, има 17 ранени

Две съветски ракети удариха центъра на втория по величина украински град Харков през вчерашния ден, при което бяха ранени 17 души, двама от които тежко. Нанесени са и съществени вреди на жилища, оповестиха локални чиновници. Това съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Спасителните екипи претърсваха купчини парчета, с цел да ревизират дали има и други потърпевши. Кметът на града разказа две " мощни детонации " и съобщи, че минимум 10 жилища са били развалени.

Службата за изключителни обстановки на Украйна заяви в приложението Телеграм, че една от ракетите е блъснала триетажна постройка. в която преди този момент се е помещавал медицински център.

Пожарите са били потушени в две здания,  жилищни и други постройки са били развалени.
Началникът на районната полиция Владимир Тимошко съобщи пред социална телевизия, че една от ракетите е паднала на пътно платно.
Службите за незабавна помощ разгласиха в интернет фотоси, на които се виждат избавителни екипи, които се борят с пожарите, изкачват се по стълби до развалените горни етажи и оказват помощ на евакуираните да се качват в микробуси.
Областният шеф на Харков Олех Синехубов заяви, че 17 души са били ранени.
Четиринадесет от тях са в болница, в това число две дами, които са били тежко ранени.

Кметът на Харков Игор Терехов, който също написа в Tелеграм, съобщи, че ракетите са блъснали " тъкмо там, където няма военна инфраструктура и тъкмо там, където в действителност има жилища ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР