Две руски ракети поразиха жилищен блок в Киев. Кадрите от

...
Две руски ракети поразиха жилищен блок в Киев. Кадрите от
Коментари Харесай

Ракети поразиха жилищен блок в Киев

Две съветски ракети поразиха жилищен блок в Киев. Кадрите от удара бяха публикувани преди минути от проукраинските канали в обществените мрежи.

Едното попадение е във високите етажи на постройката, а другото - в нейната основа.

Първоначалните данни сочат, че човешки жертви няма.

Повечето от населяващите постройката са я напуснали след вчерашните предизвестия от президента Володимир Зеленски.



В обществените мрежи към този момент плъзнаха колажи, които съпоставят фрагментите с кулите-близнаци, изумени при атентатите на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати.

В същото време президентът Зеленски се появи в нов видеозапис, сниман пред президентския офис в Киев. Украинският водач увери, че ще остане в Киев. " Няма да хвърлим оръжията, ще пазиме страната си ", сподели Зеленски.

По-рано Асошиейтед прес заяви, че Съединените щати са предложили на Зеленски да го изтеглят от украинската столица, само че той е отказал. " Битката е тук, имам нужда от муниции, не от разходка ", е споделил украинският президент в отговор на предлагането на Съединени американски щати, описа почитан американски чиновник в областта на разузнаването, добре осведомен с извършения със Зеленски диалог.

Зеленски прикани украинците да не имат вяра на " подправените информации ", които циркулират в интернет, че той има намерение да подреди на украинската войска да се съобщи. " Нашите оръжия са нашата истина. Това е нашата земя, нашата страна. Нашите деца. Ще защитим всичко това. Слава на Украйна ", съобщи украинският водач.

Ситуацията в Киев обаче продължава да бъде повече от усложнена. На фона на улични престрелки и хвърчащи ракети в града са плъзнали и мародери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР