Две проучвания, публикувани тази седмица, подкрепят позицията, че хората, заразени

...
Две проучвания, публикувани тази седмица, подкрепят позицията, че хората, заразени
Коментари Харесай

Две нови проучвания: Заразените с коронавирус без симптоми го разпространяват по-малко

Две изследвания, оповестени тази седмица, поддържат позицията, че хората, инфектирани с COVID-19 (коронавирус), които нямат признаци са най-малко два пъти повече, в сравнение с се смяташе до момента. По този метод още веднъж като изключително значимо се акцентира смисъла на използването на ограниченията за обществено разграничаване даже когато човек се усеща здрав.
Първото изследване, което е оповестено в сряда от китайски откриватели в списанието JAMA Network Open, откри, че 42% от извадкова група пациенти с COVID-19 в Ухан, Китай, са били безсимптомни. Изследването включва 78 инфектирани с COVID-19, които са били изложени на болестта на пазара на морски блага в Ухан.
78-те пациенти " са приети в болница в [същата] здравна зона и им дават същите лекувания, прилагани от същите здравни служащи ". Изследователите открили, че 33 пациенти (42,3%) са били безсимптомни, до момента в който останалите 45 пациенти са показали признаци като тресчица, отмалялост и суха кашлица. Проучването открива също, че асимптоматичните пациенти са най-вече дами сред 30 и 40-годишни.
Изследователите разкрили, че асимптоматичните пациенти не популяризират болестта толкоз дълго, колкото тези, показали признаците след заразяване. Докато тези без забележими признаци популяризират вируса за интервал от към 8 дни, тези, които демонстрират признаци, популяризират вируса за 19 дни, в случай че в това време не бъдат приети в болница.
" Това е доста значимо, тъй като теоретично можете да разпространите инфекцията доста по-дълго, в случай че сте толкоз мощно инфектиран ", разяснява доктор Адитя Шах, помощник по инфекциозни заболявания в клиниката Майо в Рочестър, Минесота, който е взел участие в изследването.
Това не е първото изследване, което допуска висок % на асимптоматични хора, инфектирани с COVID-19. Ново проучване, оповестено в списанието Thorax тази седмица, откри, че огромна част от хората, които са били на борда на круизния транспортен съд Diamond Princess, трансформирал се в огнище на COVID-19, и са били тествани позитивно за заболяването не са показали никакви признаци.
Според проучването, резултатите сочат, че 59% от хората на борда на круизния транспортен съд са били позитивни, само че единствено 19% от тези хора са имали признаци на болестта.
" Много хора към момента не схващат, че асимптомните инфектирани могат да бъдат доста постоянно срещани и се чудят за какво е нужно да носят маска, когато се усещат добре или за какво би трябвало да продължат да съблюдават прецизна обществена отдалеченост в закрити пространства ", сподели Шах. " Просто до момента в който дишате, може да разпространявате вирусни частици, макар че се чувствате здрави ", добави ученият.
Още: " Бразилия още веднъж е с най-вече открити случаи на ковид за ден в света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР