Две победи постигна България в петия ден от шахматната олимпиада

...
Две победи постигна България в петия ден от шахматната олимпиада
Коментари Харесай

Победоносен ден за България на шахматната олимпиада

Две победи реализира България в петия ден от шахматната олимпиада в Ченай (Инд). При мъжете отборът ни с капитан Стефан Стойнов надви с 2,5:1,5 т. над Тайланд, а при дамите воденият от капитана Петър Арнаудов тим се наложи с 3:1 против Иран.

В открития шампионат своите партии завоюваха Момчил Петков с белите фигури против Танадон Кулпруетанон на първа дъска и Александър Ташев с черните против Боонсуеб Саехенг на четвърта. Цветан Стоянов приключи реми с черните против Прин Лаохавирапап на втора дъска, а Тодор Георгиев загуби с белите против Тиннакрит Аруннунтапанич на трета.

При дамите водещата ни състезателка Нургюл Салимова откри резултата с бърз триумф на първа дъска с черните фигури против Мобина Алинасаб, след което победи извоюваха Белослава Кръстева с белите против Аноуша Махдиан на втора и Габриела Антова с черните против Анахита Захедифар на трета. На четвърта дъска Виктория Радева позволи проваляне с белите против Митра Асгарзадех.

И двата ни състава прогресираха в класирането - мъжете от 66-о на 50-о място с 6 т., а дамите от 12-а на 11-а позиция с 8 т. Лидер в открития шампионат е вторият тим на Индия с 10 т., следван от Армения със същия актив и по-слаби спомагателни индикатори и Узбекистан с 9 т. Домакините водят и при дамите с 10 т., а също с цялостен актив от пет победи втори и трети са отборите на Грузия и Румъния.

В VI кръг през днешния ден България ще играе против Монако при мъжете и против Перу при дамите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР