Две партии, които във външната политика на практика са на

...
Две партии, които във външната политика на практика са на
Коментари Харесай

Далеч от Еврозоната, вреда за Украйна, дебнат проруски партийки... Какво става в България?

" Две партии, които във външната политика на процедура са на една вълна, само че вътре в страната се борят по всевъзможен начин една против друга " – това е сбитото пояснение, което дава за рецесията в България отличният ценител на страната Михаел Мартенс в една от двете си публикации във „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ (ФАЦ) през днешния ден. Мартенс превежда на немски и новата дума " некоалиция "  и шеговито я съпоставя с многочислените не-думи в немския език.

В началото на публикацията си Мартенс написа:

„ Този съюз непредпазливо се разпадна единствено след девет месеца и в този момент българите се насочат към шести парламентарни избори в границите на едвам 3 години “.

Кореспондентката на публичната медия АРД Зилке Хане също отбелязва, че България се насочва към избори, а немската организация ДПА назовава ГЕРБ и ПП-ДБ прозападни, само че между тях „ смъртни врагове “.
Нестабилността вреди и на Украйна
Политическата неустойчивост в България вреди обаче и на Украйна, написа във ФАЦ Михаел Мартенс, който изяснява, че България е значим снабдител на муниции руски диаметър за украинската войска. И изяснява опасността, надвиснала над тези доставки:

„ На назад във времето дебнат няколко националистическо-проруски партийки, които умират от предпочитание да вземат участие в държавното управление. Със лични сили не могат да го реализиран, само че могат да изчакат, до момента в който двете най-силни прозападни сили в страната не престават взаимно да се обезкървяват “.

По-нататък в публикацията си Мартенс отбелязва, че  " Продължаваме промяната "  сякаш не желае да одобри водещата роля на ГЕРБ като най-голяма политическа мощ в страната и прибавя:

„ Западни дипломати в София към този момент са по-сдържани в поддръжката си за „ Промяната “. „ Не можеш с 20% от гласовете да претендираш за правото да управляваш независимо страната “, споделя един събеседник в София и с това явно обобщава един много публикуван мироглед измежду дипломатическия корпус в София във връзка с Политическа партия. “
Бъркотията отдлечава България от Шенген и еврозоната
Според Михаел Мартенс бъркотията в София едва ли доближава страната до Шенгенското пространство – един мироглед, който споделят и редица други външни наблюдаващи.

Агенция „ Франс Прес “ в преписка от Видин разказва в резюме пътя на България и Румъния към Шенгенското пространство и отбелязва възраженията на Нидерландия и Австрия. След това създателят на кореспонденцията разяснява:

„ Последната политическа рецесия в София може да провали възможностите на страната, а също по този начин да охлади и очакванията ѝ за въвеждане на еврото следващата година. “

Върху въвеждането на еврото слага акцент още веднъж Михаел Мартенс:

„ Караницата може да се отрази негативно и върху задачата на България да влезе в еврозоната на 1 януари 2025. Вярно, че от официална позиция решаващи за това са икономическите и финансово-политическите критерии, които България в огромна степен извършва и преизпълнява към този момент от години – най-много с помощта на ниския държавен дълг и дребния бюджетен недостиг. Но обликът, който си построява България, надали ще улесни решаващите фактори в еврозоната, когато решат да обяснят на своите гласоподаватели за какво одобряват тази балканска страна, принадлежаща към Европейски Съюз от 2007 година насам. “
" Това не е доказателство за жизнеността на българската народна власт "
На същата тематика ФАЦ е посветил даже един от своите къси мнения, чийто създател е още веднъж Михаел Мартенс. Коментарът е озаглавен: „ Така работата с присъединението към еврото няма да стане “. В началото на коментара си създателят написа:

„ Фактът, че през юни в България ще се проведат шестите парламентарни избори единствено за три години, би могъл само с доста благосклонност да бъде пояснен като доказателство за жизнеността на българската народна власт. “

Мартенс отбелязва, че в действителност към този момент от години в страната просто не може да бъде излъчено устойчиво държавно управление, което пък заплашва „ задачата на елита в София да причисли България към еврото през 2025 година “. В края на коментара си той обобщава:

„ Ако проевропейските партии продължат във вътрешната политика да се карат както до момента, по повод на Шенгенското пространство и на еврозоната, България първоначално ще си остане там, където при тези събитие пó ѝ е мястото: отвън. “

В днешната си преписка от София Зилке Хане осведоми, че ИНТ са върнали мандата и България се насочва към нови избори.

„ Сега близкият до Русия президент Румен Радев би трябвало да уточни служебно държавно управление “, оповестява кореспондентката на публичната медия АРД.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР