Две от най-големите западни компании, опериращи на руския зърнен пазар,

...
Две от най-големите западни компании, опериращи на руския зърнен пазар,
Коментари Харесай

Каргил“ и Витера“ напускат руския зърнен пазар

Две от най-големите западни компании, опериращи на съветския зърнен пазар, „ Каргил “ (Cargill) и „ Витера “ (Viterra) ще го изоставен в най-скоро време и ще дават контрола на износа на локални компании, оповестяват международните организации.

„ Каргил “ ще спре от юли да изнася зърно, създадено от компанията в Русия, само че ще продължи да купува товари от други компании, „ с цел да изхрани света “. Растящите проблеми и провокации при износа на съветско зърно са в основата на решението на компания, съгласно организация Блумбърг.

Компанията има дял в зърнените терминали в Новоросийск на Черно море и в  Ростов на Дон на едноименната река.

„ Витера “, която е поделение на „ Гленкор “ (Glencore), скоро ще разгласи решението си за излизане от съветския зърнен пазар, съгласно осведомени източници. Очаква се компанията, която има 50 на 100 от зърнения терминал в Таман, да излезе от Русия в края на сегашния аграрни сезон.

И двете компании са в топ 6 на експортьорите на съветско зърно, показва Блумбърг.

Руската земеделска продукция не попада под ударите на западните наказания, само че износът й се усложнява от рестриктивните мерки, наложени на интервенциите на съветски банки и държавни компании. Международните търговци на зърно също така са под напън от западните държавни управления да напущат съветския пазар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР