Две от най-големите китайски банки вече дават възможност на своите

...
Две от най-големите китайски банки вече дават възможност на своите
Коментари Харесай

Банкоматите в Пекин вече работят с цифрови юани

Две от най-големите китайски банки към този момент дават опция на своите клиенти да теглят  на Китай DCEP , позната повече като дигитален юан , във тип на елементарни фиатни пари, в тази ситуация китайски юани. Новата опция се поддържа от над 3000 банкомата в Пекин. По-конкретно банките са Индустриалната и комерсиалната банка на Китай (ICBC), както и Селскостопанската банка на Китай (ABC).

ICBC, която има над 3000 банкомата в столицата на Китай, е първата банка в страната, дала опция за изтеглянето на цифрови юани във тип на фиатни пари, както и разкриването на депозитни сметки за цифрови юани. ABC е добавила същите благоприятни условия, само че единствено за към двадесетина банкомата в огромните търговски и настоятелен райони на столицата.

DCEP е напълно следен от китайските управляващи дигитален еквивалент на общоприетата фиатна валута, основан на блокчейн. И други страни организират сходни опити, само че в тази област Китай е неоспорим водач. Централната банка на Китай изцяло управлява цифровия юан (CBDC), само че няма да пречи на работата на другите платежни системи и другите банки. Задачата на CBDC е да отбрани и на нейните държави-партньори от доларизацията. Другата съществена цел на цифровия юан е да се окаже поддръжка в развиването на лични технологии във връзка с криптовалутите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР