Две от футболните джуджета в Европа са сред потенциалните съперници

...
Две от футболните джуджета в Европа са сред потенциалните съперници
Коментари Харесай

Фарьорите и Гибралтар са възможни съперници на България в Лига С

Две от футболните джуджета в Европа са измежду евентуалните противници на България в идващото издание на комерсиалния другарски шампионат на УЕФА за национални тимове - Лигата на нациите. След трагичното си показване през 2020 година " лъвовете " изпаднаха от Лига В в Лига С, където през сезон 2022-2023 година ще се подвизават общо 16 страни.

Две от тях извоюваха промоция от Лига D, печелейки групите си в най-долната четвърта дивизия - Фарьорските о-ви и Гибралтар . С отбора на английската територия нашите към този момент имат опит - предходната седмица селекцията на Георги Дерменджиев се наложи с 3:0 над аматьорския състав в контрола в София.

Към момента са известни още 11 от останалите 13 участници в бъдещата трета дивизия на Лигата на нациите. Това са изпадналите дружно с нас от втория ешелон Турция, Словакия и Северна Ирландия , както и запазващите местата си в това равнище Гърция, Беларус, Люксембург, Северна Македония, Литва, Грузия, Азербайджан и Косово . Последните две места ще бъдат заети от спечелилите в баражите Молдова - Казахстан и Естония - Кипър , планувани за март 2022 година

Ако регламентът на УЕФА не бъде изменен, 16-те отбора ще бъдат разграничени в четири групи по четири. Победителите в тях ще се изкачат в Лига В, а приключилите на последните места ще дефинират посредством плейофи два изпадащи в Лига D. Груповата фаза в третия сезон от Лигата на нациите е планувана за лятото на 2022 година (2 юни - 27 септември) и би трябвало да послужи като генерална подготовка на отборите от Стария континент за международното състезание в Катар `22 (21 ноември - 18 декември).

Много малко евентуално е България да успее да си пробие път към Мондиал `22, за който ще се класират единствено 13 тима от Европа. Жребият за международните квалификации ще бъде изтеглен на 7 декември в Цюрих, като " трикольорите " съвсем несъмнено ще бъдат в четвърта урна и ще получат три противника с по-предно класиране в ранглистата на ФИФА.

Плачевното положение на националния тим стана мотив отношение по тематиката да вземе персонално министърът на младежта и спорта Красен Кралев. За повторно в разстояние на по-малко от седмица той си разреши да насочи директни обвинявания за обслужване на непознати ползи от страна на Георги Дерменджиев, с което ускори акцията против националния селекционер.

" Ако приказваме за последната година, мисля, че това не е действителното положение на националния тим. Не мога да бъда удовлетворен. Селекцията му (б. р. - на Дерменджиев) е противоречива. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общност. Не съм склонен, че резултатите дават отговор на действителностите. По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските ползи ", съобщи тази заран Кралев пред bTV.

Почти буквално същото той сподели и предходната събота пред Българска национална телевизия. Сега спортният министър още веднъж насочи вниманието и към младежкия народен тим, чийто селекционер Александър Димитров е спряган за възможен правоприемник на Дерменджиев отпред на А отбора. И наподобява импровизирано е стартиран от самия Кралев.

" В младежкия народен тим има над 20 индивида, които са подготвени за мъжкия футбол. Щом дребна част от тях намират място в мъжкия тим, е показателно ", съобщи многозначително министърът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР