Две месеца след опита на три институции да респектира магазина

...
Две месеца след опита на три институции да респектира магазина
Коментари Харесай

Забавя, но не забравя. Държавата все пак удари ”Хиполенд”

Две месеца след опита на три институции да респектира магазина за детски играчки “Хиполенд ”, ръководещите въпреки всичко съумяха да ударят компанията.
В петък Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила санкция от 124.5 хиляди лева на " Хиполенд " за нелоялна конкуренция. е взето след сигнал на консуматор за недобросъвестни търговски практики. Става дума за рекламна акция за промоция на артикули на “Lego”.

" Един " инцидентен " човек отишъл да си купи в магазина шест типа Lego в промоция, имало единствено пет. В други магазини го имало и шестия, само че той не бил задължен да ги обикаля. Почувствал се ощетен и сезирал не Комисията за отбрана на потребителите, а Комисията за защита на конкуренцията. Тя се самосезира и стартира следващото произвеждане, пишат от “Капитал”.

ФрогНюз напомня, че до тук се стигна по време на митингите против ръководещите. Синът на притежателя на “Хиполенд” пострада по време на първото Велико национално въстание, при което имаше забележителна ескалация на напрежението. Тогава Мартин Колев разгласява публична позиция на компанията и застана зад протестиращите. Непосредствено по-късно стартира невиждана инспекция на обекта и три институции се стовариха пред офисите. Последва неотложен публичен отзив, а случката сякаш потъна. Оказва се обаче, че страната въпреки всичко е съумяла да удари компанията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР