Две малки семейни фирми от Монтана бяха отличени за приноса

...
Две малки семейни фирми от Монтана бяха отличени за приноса
Коментари Харесай

Наградиха две семейни фирми за принос в икономиката на Монтана

Две дребни фамилни компании от Монтана бяха отличени за приноса си в развиването на стопанската система и обществения разцвет на града и региона. На празника на регионалния град – 2 декември, кметът Златко Живков връчи почетната значка на общината на сдруженията „ Органик БГ ” ЕООД – село Долно Белотинци, и „ Полихрон ” ЕООД – Монтана.
 nagrada_organik_montana201812a-1

„ Органик БГ ” е фамилна компания за произвеждане на натурални биологични артикули. Съпрузите Лидия и Иво Заркови стартират активността си през 2006 година със засаждането на 100 декара градина с ябълкови дървета. Предприятието предлага на пазара 9 типа естествен оцет от ябълки, малина, арония, шипка, нар, ягода, вишна, бъз и годжи бери. На интернационалния панаир в Пловдив през 2017 компанията е отличена с първо място в категория „ Иновации ” за продукта оцет от годжи бери. Дружеството създава още мед, хранителни добавки и вино от малина и боровинка.

Другата наградена компания „ Полихрон ” ЕООД – Монтана работи от 2000г. с съществена активност доставка и продажба на строителни материали. В сдружението се трудят 24 души, а негови снабдители и сътрудници са някои от най-големите производители на строителни материали у нас и в чужбина. В община Монтана работят над 2500 микро, дребни и междинни компании. 37 са сдруженията с личен състав над 150 индивида, а пет от огромните предприятия са в топ 100 на страната, съобщи кметът Златко Живков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР