Две любими италиански актриси – и Валерия Голино – в

...
Две любими италиански актриси – и Валерия Голино – в
Коментари Харесай

Възможен живот

Две обичани италиански актриси – и Валерия Голино – в една същинска, трогателна, доста човечна история.  Анна и Карла се познават през целия си живот. Двете са били съквартирантки, по-късно Карла отпътува за Торино да преследва фантазията си за актьорска кариера, а Анна се омъжва и остава в. Съпругът й я тормози редовно и даже след развода и ограничаващата заповед продължава да я преследва и атакува. След следващия побой Анна събира малко движимости и дружно със сина си Валерио отпътува за Торино скрито от всички.

Тук стартира същинската история във кино лентата. Валерио е красиво 13-годишно дете, което избира да мълчи и да следи света в близост, мъчно се сприятелява, не приказва с никого в учебно заведение и животът в Торино е непосилен за него. Единственото му забавление е да кара колелото си самичък из града, единствената му другарка е малолетна съветска продажница, с която се среща в парка. Анна и Карла вършат всичко по силите си да му оказват помощ да се приспособява, само че в тази възраст е изключително мъчно да схванат мислите и възприятията му.

Животът на ново място неизбежно носи своите проблеми и дребни наслади, както и съвсем непрекъснатото съмнение дали бягството е верният излаз. Още повече че бащата от Рим изпраща сърцераздирателни писма какъв брой съжалява и какъв брой ги обича – нещо доста особено за насилниците.

Дори да ни е неприятно да го знаем и признаем, процентът на дами и деца в сходна обстановка в България е плашещо огромен. е реалност, а помощта от страна на формалните управляващи се изчерпва с една дума – несъществуваща. Филми и истории като тази демонстрират ненатрапчиво и безапелационно, че даже в случай че щастието не е тъкмо зад ъгъла, то има и различен живот, вероятен живот. Това е значимо за доста повече дами, в сравнение с си даваме сметка.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР