Две жени и един мъж. Класическият любовен триъгълник е в

...
Две жени и един мъж. Класическият любовен триъгълник е в
Коментари Харесай

Три сърца / 3 coeurs

Две дами и един мъж. Класическият любовен триъгълник е в основата на този филм, като за още по-интересно двете дами са сестри. Но също така „ Три сърца “ предлага и доста други конфигурации на любовно-драматични триъгълници – самотна майка с две дъщери, майка, баща и дребен наследник, а не на последно място и неизбежния и съдбоносен триумвират на минало-настояще-бъдеще.Марк (Беноа Пулворд) е данъчен контрольор на междинна възраст, който по време на командировка в малко градче покрай Париж изпуска последния трен. В едно бистро против гарата Марк се среща със загадъчна жена (Шарлот Генсбур), с която прекарва нощта. Следващата им среща е планувана в парка Тюйлери след пет дни, като с цел да запазят очарованието на мига, двамата не си споделят нищо един за различен – даже имената. Поредица от злополучни условия вършат срещата им невъзможна и животът продължава както преди, предсказуем. Той среща друга жена (Киара Мастрояни), влюбва се без огромна пристрастеност и се дами, умиротворен. Тя отпътува за Съединени американски щати с годеника си и се открива там. Минават години и в навечерието на сватбата си Марк схваща, че загадъчната непозната е родната сестра на бъдещата му брачна половинка.

Историята е по-скоро предвидима, само че със страховит, изцяло непредвиден край. Без да е шедьовър, това е един грациозен типично по френски филм – двете сестри и майка им (великата Катрин Деньов) са извънредно чаровни и образцово облечени. Всяка сцена е слънчева и с деликатно селекциониран фон, също така, като че ли на инат на американските филми, тук всички герои пушат – непрестанно и на всички места.

Френските филми от този тип са като едно пътешестване – може и да е на познато място и без огромни изненади, само че непроменяемо оставя прелестно възприятие и предпочитание за още.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР