Две големи китайски банки ограничиха финансирането за закупуване на суровини

...
Две големи китайски банки ограничиха финансирането за закупуване на суровини
Коментари Харесай

И Китай обръща гръб на Русия

Две огромни китайски банки ограничиха финансирането за закупуване на първични материали от Русия

Китай и Русия ускориха доста връзките си след анексирането на Крим от Москва през 2014 година и последвалите западни наказания. За да подтиква растежа си, азиатският колос усили покупките на съветски артикули, като към 30 % от съветския нефт и газ в този момент се продават на Китай. С съветската инвазия в Украйна обаче две от най-големите държавни банки в страната Индустриалната и комерсиална банка и Китайската централна банка ограничиха финансирането за закупуване на съветски артикули. Решението е взето заради опасения, че разрешаването на финансиране може да бъде възприето като поддръжка за войната в Украйна и рискува наказания от Съединени американски щати и техните съдружници. Според "Блумбърг " този ход е краткотраен, предава вестник.

Индустриалната и комерсиална банка на Китай е най-голямата банка в света по активи, до момента в който Китайската централна банка е най-голямата комерсиална банка в страната за търговия с валута. Евентуални наказания от страна на Съединени американски щати ще спре достъпа на банките до $.

France 24 напомня, че до момента в който беше на посещаване в Пекин за откриването на Зимните олимпийски игри по-рано през февруари, Путин подписа значими съглашения с китайския си сътрудник Си Дзинпин. Двете страни се договориха да засилят съдействието си във финансовия бранш и в доставките на газ.

Въпреки че Пекин не осъди изрично нашествието в Украйна, дейностите на Русия не получиха и цялостната поддръжка на страната. Китай се въздържа при приемането на резолюцията на Организация на обединените нации в петък, осъждаща съветската експанзия против Украйна и изискваща неотложно евакуиране на нейните войски, на която Русия наложи несъгласие.

В събота китайското посолство в Украйна посъветва своите жители да се "въздържат от афиширане на своята еднаквост ", единствено дни откакто сподели на напускащите Киев да слагат китайски знамена на транспортните си средства.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР