Две години след първите случаи на Covid-19 хората изглежда все

...
Две години след първите случаи на Covid-19 хората изглежда все
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Западният свят ни догонва по скептицизъм към ваксините

Две години след първите случаи на Covid-19 хората наподобява от ден на ден привикват към живота в пандемия. Глобалното публично мнение обаче е по-критично към концепцията за жертване на човешки права (спад от 10 процентни пункта по отношение на миналата година), въпреки че готовността да се жертват права в битката против вируса към момента доминира. Сянката на подозрение в успеваемостта на главното средство в битката против болестта – имунизациите – пораства. Половината от участвалите в проучването по света не са сигурни дали имунизациите в действителност работят. Възприятията за Covid-19 като опасност по-скоро се резервират.

Това са някои от акцентите от ново световно проучване на настройките към Covid-19, извършено от международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “ в края на 2021 година Проучването включва 45 страни по света и към 42 000 пълнолетни жители. По време на пандемията международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “ наблюдава смяната в настройките. Резултатите са от последната вълна на световно проучване. 

" Нагласите в България към пандемията не се отличават от международните.  Разликата е в нашия песимизъм във връзка с имунизациите, който стартира по-рано, в сравнение с в западния свят, само че те стартират да ни догонват ", акцентира пред БНР социологът Кънчо Стойчев, президент на Световната асоциация " Галъп интернешънъл ".

 www.gallup-international.bg

" Показателен е фактът, че пандемията изчезна за 24 часа с началото на военните дейности в Украйна . Ако анализирате международните медии, или я няма тази вест, или е някъде на последно място ", счита той.

В предаването " Хоризонт до обед " социологът разяснява и настоящата политическа конюнктура в България и евентуални рецесии, които би могла да провокира войната на Русия в Украйна:

" Всички страни в Европейски Съюз претърпяват интервал на нова взаимност и нямам доверие в околните месеци да възникне проблем в някое европейско държавно управление. Това стабилизира и българското държавно управление - никой няма да тръгне да клати лодката в подобен рисков и под напрежение за целия свят миг. Не виждам никаква заплаха, не виждам каквито и да било съществени пукнатини. Виждам голям брой проблеми, които активизират тази комплицирана коалиция. съвсем убеден съм, че в околните месеци не ни чака политическо разтърсване. Хоризонтът до есента е чист откъм избори ". 

Интервюто на Валерия Николова с Кънчо Стойчев в предаването " Хоризонт до обед " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР