Две фермерски асоциации продължават протестните действия въпреки постигнатото споразумение между

...
Две фермерски асоциации продължават протестните действия въпреки постигнатото споразумение между
Коментари Харесай

Фермери блокират граничния пункт Илинден-Ексохи

Две фермерски асоциации не престават протестните дейности макар постигнатото съглашение сред държавното управление и главните браншови организации. Днес се чака обсада на граничния пункт Илинден-Ексохи, съобщи БНР.

Вчера, след нова среща в Министерския съвет, беше реализирано единодушие за изплащането на така наречен украинска помощ и други от настояванията на бранша. Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите и ръководителят на Българската земеделска камара Костадин Костадинов обявиха, че стопират ефикасните дейности от понеделник. Има и реализирано единодушие за реализиране на ставките от предходната година за сензитивните браншове.

Всички стопанства ще получат помощ, само че за тези над 3000 декара тя ще е по-малка и притежателите ще би трябвало да потвърдят загубите си със специфична информация, която ще е по-облекчена от данъчната декларация.

Утре, на среща със земеделския министър Кирил Вътев, ще бъдат прецизирани всички текстове по съглашението и то ще бъде подписано в понеделник, разгласи министърът по Българска национална телевизия.

От Националната асоциация на картофопроизводителите обявиха, че „ няма да вземат участие в уговорени мачове “ и замразяват участието си в Българската земеделска камара. Те не поддържат подписването на меморандума с държавното управление и ще продължат ефикасните дейности, като през днешния ден ще се включат в блокадата на пункта „ Илинден – Ексохи “ сред 11 и 14 часа.

Картофопроизводителите упорстват кабинетът да изиска преразглеждане на Европейската зелена договорка, да бъде спрян вносът на артикули от трети страни, които не дават отговор на европейските стандарти, както и спомагателни обезщетения за фермерите в планински и полупланински региони.

Сдружението „ Обединени аграрни производители “ също не поддържа съглашението и упорства за нормативни промени за държавното подкрепяне на бранша, също за данъчни и регулативни облекчения.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР