Две експертни справки за техническото състояние на автомобила на НСО,

...
Две експертни справки за техническото състояние на автомобила на НСО,
Коментари Харесай

Болтовете на колата на НСО, ползвана от Лозан Панов, можело да се саморазвият

Две експертни информации за техническото положение на автомобила на НСО, обслужвал ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, сочат, че е допустимо болтовете, придържащи гумите на колата, да се саморазвият и разхлабят. Причината може да са неравности по пътя и голям брой остри завои. Това съобщи на брифинг в Съдебната палата представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

На 1 юни Панов заяви, че при пътешестване отвън София с водача си от НСО са открили, че два болта на задна лява гума са изпаднали, а един е развъртян.

Военноокръжната прокуратура отхвърли да проверява случая, защото съгласно инспекцията няма данни за закононарушение и за съзнателно разваляне на автомобила.

Според специалистите колата на НСО не е дефектна и макар високия си клас е допустимо болтовете да се саморазвият, разяснява Арнаудова, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите й няма никакви данни, че някой съзнателно ги е развил. Тя добави, че са тествани записите от гаража на НСО и човешка интервенция по колата не е открита.

Говорителят на прокуратурата добави, че водачът на Панов, охранител в НСО, е бил длъжен да снима гумата, само че не го е направил.

Единият от специалистите, който е представител на марката за България, е декларирал, че саморазвиване на болтовете е допустимо, в случай че пътят, по който върви колата, има завои и неравности. Другите двама изясняват още, че това може да се случи, в случай че с колата се е карало нападателно - внезапно ускорение и прекъсване - така наречен дрифт на място.

По-рано през днешния ден Лозан Панов съобщи, че се отхвърля от колите на НСО. Според него решението на обвинителите е доказателство за липса на сигурност. Той посочи, че още в деня, в който е открита повредата на колата, е изпратил документално известие до НСО, като и до момента не е получил отговор от службата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР