Две дузини военни кораби, лодки и спомагателни кораби на Балтийския

...
Две дузини военни кораби, лодки и спомагателни кораби на Балтийския
Коментари Харесай

Двадесет кораба от Балтийския флот излязоха в морето за учения

Две дузини военни кораби, лодки и спомагателни кораби на Балтийския флот участваха в учения в морето, оповестява РИА Новости, базирайки се на пресслужбата на Западния боен окръг (ЗВО).

„ В рамките на учението ще работят миночистачи и дребни противоподводни кораби, дребни ракетни кораби и ракетни катери като част от тактически групи “, споделиха от ЗВО.

По време на маневрите те ще отработват дилемите за противоподводна и противовъздушна защита, както и противоминна.

През януари-февруари се организират поредност от военноморски учения във всички зони на отговорност на флотите под общото управление на главнокомандващия на Военноморски сили. Те са предопределени да тестват готовността на Военноморски сили и Авиокосмическите сили да пазят съветските национални ползи в Световния океан, както и да противодействат на военните закани за Руската федерация от морски и океански направления.

Географията на маневриране е обширна: те няма да могат да ви направляват сами, да ги заведат на морета, да отидете в Русия, само че и в далечни райони. Отделни учения ще се организират в Средиземно, Северно, Охотско море, в североизточната част на Атлантическия океан и Тихия океан. Общо в интервенцията вземат участие над 140 военни и спомагателни кораба, над 60 самолета, дребна единица военна техника и към десетина дребни военни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР