Две дигитални картини на българския художник Силвия Стратиева кацнаха на

...
Две дигитални картини на българския художник Силвия Стратиева кацнаха на
Коментари Харесай

Космическият кораб „Одисей“ кацна на луната с две дигитални картини на българския художник Силвия Стратиева

Две цифрови картини на българския художник Силвия Стратиева кацнаха на Луната, пренесени от галактическия транспортен съд „ Одисей “. Те бяха включени в плана Лунния кодекс. Това разкри пред Faktor.bg българският създател.


Късно нощес международните осведомителни организации оповестиха, че галактическият транспортен съд " Одисей ", издигнат и ръководен от основаната в Тексас компания Intuitive Machines се е приземил наоколо до южния полюс на Луната на 22 февруари. Това е първото кацане на Съединени американски щати на лунната повърхнина от повече от половин век и първото, реализирано напълно от частния бранш.


Силвия Стратиева посочи, че съгласно уредниците това галактическо събитие е забележителна стъпка към изпращането на основани от индивида артефакти оттатък Земята, като Луната служи като небесно платно за човечеството.


Лунният кодекс употребява цифрова и аналогова технология за опазване на изкуство, книги, музика и други, затворени в капсули на времето и изстреляни към Луната. Това е обръщение в бутилка към бъдещето, добавя Силвия.

Тя споделя, че двете нейни картини, които са част от този извънреден план " Лунарен кодекс ", са там с помощта на това, че са взели участие в най-големия конкурс за актуален натурализъм 16th ARC Salon през 2023 година.

Едната завоюва влиятелна премия, взе участие във финалната галерия на наградените произведения в Сотбис Ню Йорк предходната година и беше продадена на търг отново от Сотбис.

„ A rest “, oil on canvas, 73/60 cm, 2021 завоюва извънредно влиятелната Втора премия в категория „ Фигуративно изкуство “.

Стратиева е родена в Пазарджик. През 1985 година приключва Колежа за изящни изкуства в Пловдив, България. След това учи в Техническия университет в София и се дипломира като магистър по компютърни технологии и промишлен дизайн. Работи в региона на живописта, рисунката, графичния дизайн, илюстрацията и оформлението на книги. Силвия Стратиева има осъществени 12 независими изложения живопис и графика и голям брой участия в национални и интернационалните групови изложения. Носителка е на интернационалните награди за живопис. В момента живее и работи в София, България. Има картини в частни сбирки в България, Полша, Германия, Австрия, Белгия, Испания, Канада и Съединени американски щати. Член на Съюза на българските художници. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР