Две депозитни вендинг машини, които приемат пластмасови бутилки и алуминиеви

...
Две депозитни вендинг машини, които приемат пластмасови бутилки и алуминиеви
Коментари Харесай

В Габрово срещу пластмасови бутилки и кенчета получават пазарски торби от плат и термоси

Две депозитни вендинг машини, които одобряват пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, ще бъдат конфигурирани в Габрово. Срещу предадените боклуци жителите ще получават талони, които ще могат да обменят за еко материали, измежду които пазарски торби от плат, термоси с чаша, покривки за пикник и други, които ще се получават в постройката на Община Габрово, оповестява екоминистерството.

Машините са част от план по ОПОС „ Изпълнение на пилотен демонстрационен план в региона на ръководството на отпадъците на територията на гр. Габрово “ на стойност от близо 390 000 лева В рамките на осъществяването на същия план, бенефициентът Община Габрово е построила и две площадки за подземно разделно събиране на отпадъците, снабдени със датчици, които регистрират какъв брой постоянно се предават боклуци, равнището на запълване на контейнера и други

Като част от плана са построени и четири зони за споделено компостиране в дворовете на детска градина „ Явор “, природоматематическа гимназия „ Акад. Иван Гюзелев “, почивна база „ Горски дом “ в местността Узана и в региона на кв. Радичевец.
По плана община Габрово е построила и две площадки за подземно разделно събиране на отпадъците
Двете вендинг машини бяха показани на заключително събитие по плана, извършено в Ритуалната зала на Община Габрово. Предстои монтирането им в града, на комфортни за прилагане от жителите местоположения: до спортна зала „ Орловец “ и до стадион „ Христо Ботев “. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР