Две Covid зони са открити в Кюстендил - едната е

...
Две Covid зони са открити в Кюстендил - едната е
Коментари Харесай

Covid зони в Кюстендил и в Дупница

Две Covid зони са открити в Кюстендил - едната е в районната болница в регионалния град, другата - в медицинския център " Св. Иван Рилски- 2003 " в Дупница. Там се обслужват пациенти с коронавирусна зараза, които се преглеждат гратис.Здравните експерти предписват съответното домашно лекуване на лицата или, при нужда, ги хоспитализират в болница.  

Областният шеф инж. Алесандър Пандурски, щефът на РЗИ доктор Златко Величков, от управлението на болничното заведение през днешния ден посетиха Covid зоната в Медицинския център в Кюстендил. 

Главният доктор доктор  Александър Величков сподели, че обстановката в Covid отделението все още е относително спокойна. Настанени за лекуване са 20 пациенти, трима от тях - в реанимация, а няколко души са в тежко положение. 

През центъра с коронавирус зараза минават някъде към 10-ина души дневно. КОВИД  Зоната в Дупница обслужва 6 общини - Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Кочериново. 

В Covid зоните жителите отиват без направление от персоналния доктор.  

Директорът на Здравната каса в Кюстендил доктор Сашо Котев разяснява:

" Който е потвърдено болен ще отиде, ще му дадат пулс-оксиметър, да си мери у дома кислородната плътност и, в случай че падне под 93, незабавно да постъпи в болница. Ще бъде под наблюдаване, ще му бъдат направени и 2 прегледа ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР