Две бомби, избухнали в римокатолическа катедрала в южната част на

...
Две бомби, избухнали в римокатолическа катедрала в южната част на
Коментари Харесай

Атентат срещу църква във Филипините: 27 убити, десетки ранени

Две бомби, избухнали в римокатолическа катедрала в южната част на Филипините, убиха 27 души и раниха десетки на неделна литургия, заяви Би Би Си.

Българска телеграфна агенция показва, че са ранени 48 души, като цитира началника на националната полиция Оскар Албайалде.

Първата детонация станала в черква на остров Холо, където работят ислямски бойци. Когато бойци пристигнали на мястото, било задействано второ взривно устройство на паркинга.

Сред жертвите има и цивилни, и военни. На фотоси в обществените мрежи се виждат парчета и тела, лежащи на улицата пред катедралата, против която са осъществявани набези и в предишното.

" Наредих на нашите войски да покачат равнището на паника, да обезопасят всички религиозни обекти и публични места и да приложат ограничения за сигурност, с цел да предотвратят враждебни проекти ", сподели в официално съобщение министърът на националната защита Делфин Лорензана.

Нападението става дни откакто региона гласоподава за по-голяма автономност в референдум.

На острова действат екстремисти от групировката Абу Саяф. Тя е в черните описи на Съединени американски щати и на Филипините с терористични организации, поради осъществените от нея бомбени атентати, отвличания и обезглавявания.

Никой не е поел отговорност за нападението. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР