Две бебета са разменени в родилния дом в Логроньо, Испания,

...
Две бебета са разменени в родилния дом в Логроньо, Испания,
Коментари Харесай

Испанските власти признаха за две разменени бебета преди 19 години

Две бебета са разменени в родилния дом в Логроньо, Испания, удостовери районният министър на опазването на здравето на Ла Риоха - Сара Алба. Според нея аргументите са „ човешка неточност “  и „ системата за идентификация “.

Това се е случило преди 19 години в остарялата болница „ Сан Милан “, само че става обществено притежание едвам в този момент.

През 2002 година едновременно се раждат две девойки, които са сложени в кувьоз и тогава несъзнателно са разменени.

15 години по-късно при ДНК тест излиза наяве, че бащата на едно от девойките не е биологичният ѝ родител. Направен е тест и на майката и резултатът е същият.

Година по-късно, когато към този момент е на 16,  момичето има право да потърси биологичните си родители и стартира следствие, което стига до родилния дом в столицата на Ла Риоха.

Предполагаемата биологична майка към този момент е умряла, само че на бащата е изработен ДНК тест, чийто резултат не е обществено оповестен, само че момичето към този момент изиска обезщетение от 3 милиона евро.

Регионалното здравно министерство призна за размяната и предлага 215 000 евро, с цел да не бъдат съдени отговорните.

В момента се води правосъдно дело, а държавното управление, с цел да успокои обществеността след избухналия скандал изрично съобщи, че „ през днешния ден би било невероятно да се случи сходно нещо “ поради „ другите способи на идентификация “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР