Две австрийски провинции - Горна Австрия и Залцбург, обявиха пълен

...
Две австрийски провинции - Горна Австрия и Залцбург, обявиха пълен
Коментари Харесай

Задава се нов локдаун в Европа заради ковид-19

Две австрийски провинции - Горна Австрия и Залцбург, оповестиха цялостен локдаун от понеделник, предава австрийската осведомителна организация АПА, представена от БНР.

„ Затваряме и учебните заведения, нямаме различен избор “, изясни министър-председателят на Залцбург Вилфрид Хаслауер.

Двете провинции са най-силно наранени от четвъртата вълна на пандемията. Новите случаи в близо деветмилионна Австрия за последното денонощие са над 15 хиляди, а умрелите са 55.

От понеделник в Австрия е в действие карантина за неимунизираните, които могат да излизат от у дома само за да отидат на работа или да пазарят.  Правителството на канцлера Александър Шаленберг засега отхвърля въвеждането на цялостен локдаун в цялата страна.

- Словакия ще вкара по-строги ограничения за неимунизираните против ковид-19 на фона на увеличението на инфектираните и приетите в болница, които натоварват здравната система, заяви министър председателят Едуард Хегер. „ Това е локдаун за неимунизирани “, сподели той на конференция, излъчена директно по малкия екран.

- Русия записва рекорден брой умряли от ковид-19 второ следващо денонощие, макар че новозаразените стартират да понижават. Руският действен щаб за битка с инфекцията заяви през днешния ден за 1251 умряли от коронавирус. Предишният връх от 1247 смъртни случаи бе регистриран през вчерашния ден. Новозаразените са 37 374.

Според здравни специалисти сегашният епидемиологичен гърмеж се дължи на ниските равнища на имунизация и несериозното отношение на обществеността към наложените ограничаващи ограничения. Под 40 % от съвсем 146-милионното население на Русия са изцяло имунизирани, макар че страната бе една от първите, създали ваксина против новата зараза.

Руското държавно управление сподели, че догодина ще бъдат въведени нови ограничавания и достъпът до доста обществени места, както и до вътрешните и интернационалните полети, ще бъде разрешен единствено на имунизираните, прекаралите заболяването и освободените от имунизация по медицински аргументи.

- Белгия вкарва от идната седмица наложително най-малко 4 дни работа от у дома. Мярката ще бъде годна до 12 декември. Причината е надигането на нова коронавирус вълна с към 10 000 инфектирани на ден.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР