Две 15-годишни хлапачки са уличени в редица кражби в монтанско

...
Две 15-годишни хлапачки са уличени в редица кражби в монтанско
Коментари Харесай

Хроники от Северозапада: Хлапачки баламосват старци и ги обират

Две 15-годишни хлапачки са уличени в редица обири в монтанско село. Те посещавали редовно домовете на възрастни хора, баламосвали ги и ги обирали, а от време на време употребявали и мощ, оповестяват от полицията.
Престъпната активност на невръстните бандитки почнала още предходната година. На 28 юни 2017 те влезнали в дома на 76-годишен дядо в село Разград. Без той да види кои са, те го блъснали по главата и отмъкнали 600 лв., сешоар и дамска козметика от стаята на щерка му. От удара старецът бил с телесна щета.
В резултат на извършено следствие на полицията, взаимно с контрольор от детска педагогическа стая, е открита самоличността на причинителите. Двете 15-годишни девойки признали, че редовно посещавали в дома му възрастния мъж по разнообразни мотиви преди да създадат удара си.
В хода на работата е открито, че малолетните направили по подобен метод още една кражба на пари от частен дом в селото.
На 12 юни тази година те отворили райбера на входната врата и проникнали в къщата на 74-годишен гражданин. Същия ден те още веднъж били в дома на възрастния мъж, с цел да огледат ситуацията. Вечерта те отклонили вниманието му и измъкнали спестяванията му – 480 лв., скрити под завивка на масата.
Работа по документирането на незаконните действия на извършителките продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР