Двайсетина контейнера, някои със злато и сребро, са откраднати от

...
Двайсетина контейнера, някои със злато и сребро, са откраднати от
Коментари Харесай

Задигнаха двайсетина контейнера със злато, сребро и техника

Двайсетина контейнера, някои със злато и сребро, са откраднати от пристанището на град Мансанильо в западната част на Мексико – " невероятна " и " доста сериозна " незаконна интервенция, съгласно вчерашни изказвания на управляващите, съобщи Франс прес.

Престъпната интервенция, наречена в някои медии " кражбата на века ", е осъществена на 5 юни в частен имот от главното комерсиално пристанище на мексиканския тихоокеански бряг, само че допреди два дни не бе изтекла никаква информация, показва организацията.

Официалните източници разказват зрелищна картина. Тежковъоръжени нападатели са обезвредили защитата на пристанището. После нарушителите употребявали кранове и камиони, с цел да натоварят контейнерите за 8-10 часа, съобщи пред публицисти Густаво Адриан Хоя, представител по сигурността на щата Колима, където се намира пристанището.

" Откраднатите артикули са подбрани доста взискателно – скъпоценни метали и други неща, да вземем за пример климатици ", добави той.

" Това е нещо неизмеримо. Имало е обири на контейнери от време в точния момент, само че не и в такива количества ", добави представителят.

Шефът на митниците в Мексико Хорасио Дуарте Оливарес назова станалото " доста сериозна интервенция на проведената престъпност " и заяви, че по случая е почнало следствие. За следствие осведоми и прокуратурата, само че отхвърли детайлности за количеството откраднато злато и сребро.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР