Двата златни медала на Цанко Цанков, които спечели на Световното

...
Двата златни медала на Цанко Цанков, които спечели на Световното
Коментари Харесай

ПРИЗНАНИЕ! Цанко Цанков е двукратен световен рекордьор: Всеки ще чете името на България

Двата златни медала на Цанко Цанков, които завоюва на Световното състезание по ледено плуване в Талин, Естония на 200 и 450 метра свободен жанр, са върхове на планетата. Това публично беше обявено тази заран от Мария Коскинен – шеф в International Winter Swimming Federation. В имейла, изпратен до Цанко Цанков, е упоменато, че времената на 200 метра от 2:08.80 минути и това на 450 метра – 5:21.59 са най-бързите в историята на Световните шампионати във възрастовата група 30-39 годишни.
Именно там е и най-сериозната конкуренция от състезатели и достиженията са от извънредно значение. Както е известно, Цанков добави още едно отличие от приключилия шампионат в Талин, бронз на 25 метра бътерфлай. По този метод бургазлията е първият наш съотечественик с три оценки от Световно състезание по зимно (ледено) плуване в досегашните издания на континенталните шампионати. В Естония участваха 1012 плувци от 41 страни, като от България беше единствено Цанко Цанков.
„ Много съм благополучен и горделив, че с изключение на златните медали съм и повторен международен рекордьор. Това е прелестно за България, тъй като зимното плуване се развива с доста бързи темпове и става все по-популярно по света. Сега всеки, който реши да види достиженията на 200 и 450 метра в ледени води, ще прочете против тях името на България. Само да напомня, че шампионата в Талин беше от най-трудните в зимното плуване – клас А, което го прави още по- значимо като публични резултати. Аз не преставам с подготовката си в Черно море за идното ми присъединяване в плувния маратон в Нова Зеландия и другата седмица ще обявим детайлностите към събитието. Имам и съответно предложение за присъединяване в маратон с най-хубавите в света, което не е правено до момента от различен българин, само че за него е рано да приказвам. Нещо като гросмайсторско съревнование в открити води с доста сериозен интерес. Ще го разглася на по-късен стадий. Благодаря на всички за поддръжката и уважението ”, сподели Цанко Цанков.
Източник: Мирослав Димитров, БТА
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР