Двата язовира край Царево, които бяха засегнати от проливните дъждове,

...
Двата язовира край Царево, които бяха засегнати от проливните дъждове,
Коментари Харесай

След наводненията: Източват двата язовира край Царево за ремонт на язовирните стени

Двата язовира край Царево, които бяха наранени от проливните дъждове, ще бъдат източени, с цел да бъде осъществен ремонт на язовирните стени. Това разгласи министър председателят по време на изключително чуване в Народното събрание по отношение на наводненията по Южното Черноморие, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Още в първите часове там бяха изпратени екипи на пожарна сигурност, бедствия и повреди. Първо в единия, а по-късно в другия язовир бяха включени помпи, които да изпомпват. Всичко, което можеше да бъде направено, е направено. Сега ще бъде източена напълно водата от язовирите, с цел да бъдат ремонтирани язовирните стени ", съобщи Денков.

На въпрос от Корнелия Нинова дали е имало преливане на водата от язовирната стена, Денков изясни, че това се е случило: " Имаше преливане на вода, само че не е имало разкъсване на язовирна стена, което би довело до голяма вълна с доста по-висок риск за хора, които биха попаднали в нейния обсег ".

Собствеността на язовирите е общинска. Според министър-председателя се изисква цялостна смяна в метода, по който се урежда собствеността на тези уреди, а това по думите му изисква взаимна работа сред държавното управление и Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР