Двата положителни теста за коронавирус на спортисти в олимпийското село

...
Двата положителни теста за коронавирус на спортисти в олимпийското село
Коментари Харесай

Коронавирусът не притеснява българските спортисти в Токио

Двата позитивни теста за ковид на спортисти в олимпийското село не тормозят българската делегация. Част от родните представители на олимпийските игри в Токио, които стартират на 23 юни след година отсрочване поради пандемията, към този момент са на Японска земя и привикват към новите условия.

Освен, че ще бъдат тествани постоянно при престоя си в олимпийското село, всички спортисти имат на телефоните си приложение, с което ще бъде следено местоположението им.

Според модерната технология, въпросните инфектирани спортисти не се намират покрай тях.

Снимка: Instagram

" Няма никакви терзания. Спазват се много прецизни ограничения ", съобщи бадминтонистката Габриела Стоева.

Иначе в олимпийското село към този момент са петимата ни представители в плуването, тримата боксьори, бадминтонистките и спортният гимнастик Дейвид Хъдълстоун. Очаква се напълно скоро към тях да се причисли и знаменосецът на българите по време на церемонията по откриването - двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева.

Снимка: Instagram

Антъни Иванов, който покри олимпийски норматив на 100 и 200 м бътерфлай, разкри посредством профила си в обществените мрежи, че е бил извикан на допинг тест при настаняването си.

Иначе едно от най-атрактивните места освен за българските, а и за всички други спортисти и делегации, е обичайна статуя на петте олимпийски кръга. Социалната отдалеченост и носенето на маски са наложителни. Всяка от пътеките във фитнеса е отделена с бариера. Подобна е обстановката и в столовата.

Снимка: Instagram

Утре (19 юли) за Токио отпътуват представителката ни в спортната пукотевица - Антоанета Костадинова, и 19-годишната Селин Али, която се състезава в ловната пукотевица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР