Двата големи синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" не се отказват

...
Двата големи синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" не се отказват
Коментари Харесай

КНСБ и Подкрепа не отменят протеста, въпреки промяната в позицията на управляващите

Двата огромни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа " не се отхвърлят от желанието да провеждат народен митинг в края на месеца макар декларираното от премиера, че смяна в режима на погашение на болничните няма да има. Това стана ясно на продължаващото съвещание на стачните комитети на двата синдиката.

Двата национални протестни комитета на КНСБ и конфедерация на труда “Подкрепа “ се сплотиха в един общ. На този стадий те не анулират подготовката за национални протестни дейности.

По информация на БНР най-вероятно акцията ще бъде на 28 ноември, т.е. идния четвъртък. И ще бъде под формата на протест пред Министерския съвет. От синдикатите са безапелационни, че даже концепцията за болничните да бъде оттеглена те ще проведат протестната си акция, с цел да стане ясно, че не може да се вършат повече опити с работещите.

От двата синдиката споделиха още, че макар думите на премиера Борисов, че смяната за изплащането на болничните няма да бъде импортирана в Народното събрание, към момента няма нищо публично по тематиката.

От КНСБ и “Подкрепа “ чакат незабавна среща на водачите си Пламен Димитров и Димитър Манолов с премиера Бойко Борисов и чакат незабавно да бъде призован Национален съвет за тристранно съдействие.

От „ Подкрепа “ още в края на предходната седмица оповестиха желанието си да изоставен тристранния съвет, както и подготвеност за народен митинг. „ На война, като на война “, беше безапелационен президентът на синдиката Димитър Манолов.

Вчера Манолов разгласи пред Българска национална телевизия, че е разговарял по телефона с Бойко Борисов и министър председателят е чул причините му. Манолов обаче прикани членовете на синдиката да останат в подготвеност за стачка.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров събра водачите на главните федерации поради растящото напрежение измежду работещите. Той разгласи желание да свика тристранния съвет и съобщи подготвеност правата на служащите да бъдат предпазени. „ С договаряния, с причини, на масата на разсъдъка или от улицата. Няма да допуснем да се случи “, безапелационен беше той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР