Дванайсетте деца и техният треньор по футбол, открити живи след

...
Дванайсетте деца и техният треньор по футбол, открити живи след
Коментари Харесай

Провизии за 4 месеца и уроци по гмуркане за футболния отбор, блокиран в пещера

Дванайсетте деца и техният треньор по футбол, открити живи след девет дни, прекарани в пещера в Северен Тайланд, ще получат хранителни запаси за четири месеца и уроци по гмуркане . Това заяви през днешния ден армията, представена от Франс прес.

Децата, на възраст от 11 до 16 години и техният 25-годишен треньор бяха открити късно нощес от английски водолази. Те са били слаби и изнемощели, само че са живи и здрави .

Спасителите се готвят за опцията децата да останат още много време в пещерата , където бяха хванати в капан на 23 юни поради придошли води. Доставени са храни и лекарства.
 деца пещера Тайланд БГНЕС
" Ще изпратим спомагателни хранителни запаси, с които да могат да устоят минимум четири месеца, и ще ги обучим да се гмуркат, като по едно и също време с това ще продължим да изкарваме водата от комплицираната мрежа от подземни тунели ", съобщи капитан Ананд Сураван от тайландския военноморски флот.-->

Работи се и по инсталирането на телекомуникационна линия в пещерата, с цел да може децата да се чуят с родителите си, заяви ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР