Дванайсетото издание на Международния младежки медиен фестивал Арлекин“ посрещна във

...
Дванайсетото издание на Международния младежки медиен фестивал Арлекин“ посрещна във
Коментари Харесай

Българчета от Украйна представиха авторска пиеса за пристрастеността към технологиите

Дванайсетото издание на Международния юношески медиен фестивал „ Арлекин “ посрещна във Варна творбите на участници от 16 страни, само че най-чаканите посетители бяха 40 българчета от Украйна.

 

Те дойдоха у нас, с помощта на Изпълнителната организация за българите в чужбина (ИАБЧ), в лицето на шефа й Райна Манджукова. 

 

Децата и младежите с нашенски корен, водени от Катя Герджик, началник на Медия център Украйна, донесоха ритуален самун със сол, който бе признат от Лили Спасова, шеф в ИАБЧ.

 

Нашите сънародници от всички краища на воюващата страна демонстрираха сърцати умения в българските национални танци, само че същинска изненада беше късата пиеса за деца, захласнати от технологиите. Със свежо възприятие за комизъм и вещо познаване на младежкия сленг те иронизираха взирането в екраните. И получиха заслужени овации от публиката пред сцена „ Раковина “ в Морската градина.

 

Организаторите на фестивала „ Арлекин “ благодариха на община Варна и на кмета Иван Портних за следващата изключителна поддръжка. Партньори на събитието от самото му учредяване са и БДЖ, които всяка година транспортират участниците във фестивала.

 

Адмирации получи и Геотехмин. Индустриалната група освен е финансирала придобиването на професионални умения в региона на киното и малкия екран за 40 младежи, ами и всички взели участие в основаването на лентите, показани на " Арлекин " участваха персонално на фестивала.

 

Възторжените думи на Лили Спасова и Катя Герджик прибавиха пламък в така и така приповдигнатата атмосфера на фестивала, а ръководителят на журито Магдалена Гигова увери участниците, че щом участват на „ Арлекин “, те към този момент са спечелили.

 

Варненските младежи се включиха в откриването с ярките си гении: Златина Петрова взриви сцената с танц. Даниел Вичев сподели невероятни благоприятни условия в бийтбокса. А Мойра Янкова убеди присъстващите, че ненапразно към този момент е призната да учи оперно пеене във Виенската консерватория.  Катерина Полякова,  Джанис Мицова и Мая Петрова също демонстрираха гласови благоприятни условия.

 

Андреа от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „ М.В. Ломоносов “, чиито възпитаници не пропущат „ Арлекин “, тържествено разряза филмовата лента и даде начало на конкурсната стратегия. Така тя съблюдава традицията, основана от създателя на фестивала акад. Хачо Бояджиев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР