Дванадесет привърженици на иракския шиитски лидер Муктада Садр бяха убити

...
Дванадесет привърженици на иракския шиитски лидер Муктада Садр бяха убити
Коментари Харесай

12 жертви на сблъсъци в Багдад между привърженици на Муктада Садр и силите за сигурност

Дванадесет последователи на иракския шиитски водач Муктада Садр бяха убити през днешния ден в Зелената зона в Багдад, а 270 души бяха ранени по време на хаоса, митингите и конфликтите, последвали оповестеното от Садр дефинитивно евакуиране от иракската политика, съобщи Франс прес, като се базира на иракски здравни източници.

Някои от жертвите са с огнестрелни рани, а други са потърпевши от сълзотворен газ, с който силите на реда се пробват да разгонят протестиращите.

В цялата страна е разгласен комендантски час, а задачата на Организация на обединените нации в Ирак прикани за въздържаност.

Supporters of Iraq's Sadr block roads, protest in Basra
— عمر السامرائي (@jouromr)

Заради хаоса в Ирак Иран прекрати полетите сред двете страни, а на иранските жители бе предложено да не пътуват до такава степен, съобщи ТАСС.

Същевременно представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби сподели, че Съединени американски щати считат за обезпокоителни информациите за ескалация на насилието в Багдад и приканват също за успокоение и за разговор, съобщи Франс прес.

В конфликтите в Багдад и други региони на страната са опълчени последователи на Садр и последователи на проирански негови съперници.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР