Дванадесет нови потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област

...
Дванадесет нови потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област
Коментари Харесай

18-годишен млад мъж е сред новите случаи на COVID-19 в Разград

Дванадесет нови доказани случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 13.10.2020 година Това оповестиха от Областната админстрация на Разград.

Първият случай е с жена на 57 години от град Лозница. Тя е потърсила здравна помощ на 11.10.2020 година и е призната за лекуване в МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Разград. Взет й е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към същото лечебно заведение. Резултатът от направения PCR тест е позитивен. Жената е с съпътстващо заболяване артериална хипертония.

Вторият случай е с жена 46 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Не е съобщила за съпътстващи болести.

Третият случай е с жена на 55 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Не е съобщила за съпътстващи болести.

Четвъртият случай е с жена на 47 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Приета е за лекуване в Инфекциозното поделение към МБАЛ „ Медика “ в Русе на 12.10.2020 година

Петият случай е с мъж на 18 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Не е съобщил за съпътстващи болести.

Шестият случай е с жена на 37 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Не е съобщила за съпътстващи болести.

Седмият случай е с жена на 65 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Има съпътстващо заболяване захарен диабет вид II.

Осмият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Не е съобщил за съпътстващи болести.

Деветият случай е с мъж на 24 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Не е съобщил за съпътстващи болести.

Десетият случай е с жена на 66 години от град Разград. Взет й е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Има съпътстващи болести исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.

Единадесетият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е проучен в лабораторията към МБАЛ „ Свети Иван Рилски “. Резултатът от направение PCR тест е позитивен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с наставление за 14 дневна изолираност. Не е съобщил за съпътстващи болести.

Дванадесетият случай е с мъж на 40 години, който е с непрекъсната адресна регистрация в Разград, само че живее в София. Заразяването е открито на 13.10.2020 година Изследван е в СМДЛ „ Рамус “ в столицата, известена е СРЗИ -София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР