Дванадесет души са задържани в област Плевен при специализирана полицейска

...
Дванадесет души са задържани в област Плевен при специализирана полицейска
Коментари Харесай

Дванадесет души са задържани при спецоперация в Плевен

Дванадесет души са арестувани в област Плевен при профилирана полицейска интервенция. Образувани са седем бързи и четири досъдебни производства, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) в Плевен старши специалист Мариана Цветкова, предава Българска телеграфна агенция. 

Акцията, извършена през вчерашния ден, е ориентирана към противопоставяне на престъпността и запазване на публичния ред, уточни тя. В нея са включени сили на всички районни ръководства, на Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция и Зоналното жандармерийско ръководство. Участие са взели и чиновници на Държавно горско стопанство, Българска организация по сигурност на храните, Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите, Национална организация за приходите и Районна здравна ревизия.

В хода на интервенцията са тествани 384 души и 245 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 12 пункта за черни и цветни метали, пет заложни къщи, пет автоморги, автосервизи и депа, на 11 питейни и увеселителни заведения, 20 търговски обекти, добави Цветкова. 

В региона са регистрирани 10 закононарушения, свързани с опиатите, паричната и кредитната система на страната, собствеността на жителите и нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. 

При инспекциите са конфискувани подправени банкноти, открити в апартамент в Плевен и в къща в село Буковлък. От жилището на 56-годишна в регионалния град са открити 148 банкноти с номинал от 50 евро и 27 банкноти от по 20 евро.

При осъществено претършуване в дома на 61-годишен в Буковлък са открити и конфискувани 11 банкноти с номинал от 50 евро и 57 банкноти с номинал 20 евро. Парите са с идентични серийни номера, добави Цветкова. И двамата са арестувани за период до 24 часа.

Материалите по всички случаи от полицейската интервенция са докладвани в Районната прокуратура на Плевен.

Цветкова посочи, че профилираните акции на полицията в Плевенско са ориентирани към дейно противопоставяне на престъпността и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони. Те ще продължат по проект. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР