Двамата посочват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония

...
Двамата посочват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония
Коментари Харесай

Блинкен и Борел приветстваха "френското предложение"

Двамата показват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония е значимо, с цел да продължи процесът напред.

В взаимно известие държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и висшият представител по външната политика и политика на сигурност и защита на Европейски Съюз Жозеп Борел приветстваха компромисното предложение, " което взима по внимание ползите и на Северна Македония, и на България, базирайки се общо почитание, доверие и съгласие ".

Двамата показват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония е значимо, с цел да продължи процесът напред, осведоми Българска национална телевизия. " Този дух на градивен компромис, на който се основава европейската интеграция, би трябвало да продължи да въодушевява всички, участващи в историческия развой ", показват двамата.

" В този сериозен миг в европейската история, белязан от неоправданата експанзия на Русия против Украйна, продължаването на Албания и Северна Македония по пътя към Европейски Съюз е от основно значение за увеличаване на кохезията и устойчивостта на целия европейски континент. Водени от общи полезности и стандартите на Европейски Съюз, и двете страни са подготвени да подхващат идната стъпка към участие в Европейски Съюз ", означават Борел и Блинкен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР