Двамата полицаи, за които се знае, че са ескортирали шофьора

...
Двамата полицаи, за които се знае, че са ескортирали шофьора
Коментари Харесай

Прокуратурата най-после обвини полицаите от трагедията с французина

Двамата служители на реда, за които се знае, че са ескортирали водача Димитър Любенов, предизвикал тежката злополука на Околовръстното на София, са привлечени към наказателна отговорност, оповестиха от държавното обвиняване. 

Инцидентът се случи през септември, когато Любенов се блъсна с поршето си убивайки френски жител и ранявайки още двама души. Той е карал след приложимост на алкохол и опиати. Мъжът съобщи пред проверяващите, че преди злополуката бил спрян от служители на реда, на които е дал 200 лева рушвет, с цел да го съпроводят като конвой. Вътрешният министър Иван Демерджиев удостовери, че патрул с двама чиновници на Министерство на вътрешните работи се е движил зад автомобила на Любенов.

Двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно ръководство, Срещу Марински са повдигнати три обвинявания - за рушвет, за несъблюдение на служебните отговорности и за това, че не е оказал помощ на потърпевши при злополука. Прокуратурата няма доказателства другият служител на реда от патрула - Любка Гечева, да е взела участие във взимането на подкупа, по тази причина към нея няма предявено такова обвиняване. 

Двамата служители на реда са отстранени от служба. Наложена им е най-леката мярка за неотклонение " подписка ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР