Двамата главни сътрудници на Алексей Навални бяха включени в списъка

...
Двамата главни сътрудници на Алексей Навални бяха включени в списъка
Коментари Харесай

Руските власти категоризираха сътрудници на Навални като терористи и екстремисти

Двамата основни сътрудници на Алексей Навални бяха включени в листата на съветските управляващи с " терористи и екстрeмисти " през днешния ден - няколко дни преди първата годишнина от ареста на опозиционера и последвалите безмилостни репресии против придвижването му, съобщи Франс прес.

Иван Жданов и Леонид Волков, които са в заточение в чужбина, към този момент са " терористи и екстремисти ", излиза наяве от лист на съветската работа за финансово разузнаване " Росфинмониторинг ", забелязан през днешния ден от Агенция Франс Прес.

" Ние сме първите, наранени от този жанр нелепости ", реагира Жданов в Туитър.

Двамата съветски опозиционери, на възраст 33 и 41 години, оглавяваха надлежно Фонда за битка с корупцията (ФБК) на Навални и районната мрежа на неговата организация, до момента в който те не бяха неразрешени през юни 2021 година от съда като " екстремистки ". Повечето от техните ръководители избягаха в чужбина, защото се опасяваха от правосъдно гонене. Неколцина от тези, които избраха да останат, бяха арестувани.

Алексей Навални беше задържан в Москва на 17 януари 2021 година, незабавно откакто се завърна със аероплан от Германия, където се възстановяваше след хипотетично отравяне, в което съгласно опозиционера е забъркан президентът Владимир Путин.

Четирийсет и пет годишният деятел против корупцията и най-изявен критик на Кремъл бе наказан на две години и половина отнемане от независимост по дело на машинация - присъда, която дефинира като политически стимулирана.

Навални също по този начин е обект на ново правосъдно гонене за " екстремизъм ", поради което може да остане в пандиза още доста години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР