Двама влиятелни съюзници на руския президент Владимир Путин заявиха във

...
Двама влиятелни съюзници на руския президент Владимир Путин заявиха във
Коментари Харесай

Ястребите в Москва убедени, че Украйна е замесена в терористичното нападение

Двама авторитетни съдружници на съветския президент Владимир Путин обявиха във вторник, че имат вяра, че Украйна е забъркана в нападението против концертна зала край Москва , при което починаха минимум 139 души и бяха ранени други 180, предава Ройтерс.

каквото и да е присъединяване, а.

Информационното издание SHOT разгласява видео от диалог, в който кореспондент пита Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, дали е " ИДИЛ (Ислямска държава) или Украйна? "

" Разбира се Украйна ", отговори Патрушев.

Запитан за забележката по-късно, той сподели, че има " доста " индикации за присъединяване на Украйна.

Александър Бортников, шеф на Федералната работа за сигурност (ФСБ) , сподели, че въоръжените лица са желали да стигнат до Украйна, където някои хора са били подготвени да преведат нападателите през границата.

" Като цяло считаме, че те са забъркани в това ", сподели Бортников пред кореспонденти за вероятно украинско присъединяване, предадоха съветските осведомителни организации. ФСБ има информация, сочеща присъединяване на Украйна в офанзивата, сподели той.

Бортников не предложи доказателства за изказванията си, само че цитира хипотетичния опит за бягство на въоръжените лица към Украйна .Той въпреки всичко посочи, че ФСБ към момента не е идентифицирала кой тъкмо е поръчал офанзивата.

Забележките на Патрушев и Бортников дават визия за мисленето на ястребите на върха на кремълския хайлайф.

, че всички виновни за нападението на концерта ще бъдат осъдени.

, че радикални ислямисти са направили нападението, само че обърна внимание, че нападателите са се опитвали да избягат в Украйна и сложи под въпрос за какво ислямистите биха желали да нападат Русия в този съответен миг, без да бъдат подтикнати от други.

" Ние знаем, че закононарушението е осъществено от ръката на радикални ислямисти с идеология, против която мюсюлманският свят се е борил от епохи ", сподели Путин. " Искаме да знаем кой го е поръчал. "
 Зеленски за коментара на Путин: Терорист упреква Киев в гнет
Зеленски за коментара на Путин: Терорист упреква Киев в гнет

Коментира и продължаващото очистване на следствията от съветските удари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР