Двама ветерани, започнали знаменитите си кариери като съперници в Чикаго

...
Двама ветерани, започнали знаменитите си кариери като съперници в Чикаго
Коментари Харесай

Легенди на Чикаго от 80-те бяха избрани в Залата на славата

Двама ветерани, почнали популярните си кариери като противници в Чикаго през 80-те години на ХХ век, бяха определени в Залата на славата на бейзбола. Бившият клоузър на Чикаго Къбс Лий Смит и тогавашният DH на Чикаго Уайт Сокс Харолд Бейнс получиха поддръжката на специфичната комисия " Модерната ера ", събрала се в Лас Вегас за началото на зимните срещи в МЛБ.

При нужни 75% поддръжка във вота на 16-членното жури Смит събра цялостно единогласие, а Бейнс получи тъкмо нужните 12 гласа. На един глас под границата остана някогашният управител на Сиатъл Маринърс и Чикаго Къбс Лу Пиниела. По-малко от пет гласа взеха Джордж Стайнбренър, Оръл Хършайзър, Албърт Бел, Джо Картър, Уил Кларк, Дейви Джонсън и Чарли Манюъл.

Welcome to Cooperstown, Lee Smith! #HOF2019 https://t.co/EUezhSayQ1 pic.twitter.com/cLWlmp8Jpa
— Baseball Hall (@baseballhall) December 10, 2018
" Аз съм много толерантен и чаках много дълго, само че в този момент е по-сладко. Никога не преставах да се надявам, че някой ден ще бъда определен. Днес беше може би най-нервният ден от всички гласувания за Залата на славата ", показа 61-годишният Смит, който при пенсионирането си през 1997 година е рекордьор в МЛБ с 478 запазвания, най-много за Къбс (1980-1987).

" Много съм шокиран. Вече не чаках, че този ден ще пристигна. Благодаря за това самопризнание, то значи доста за мен ", призна 59-годишният Бейнс, който пък стартира и приключва кариерата си в Уайт Сокс (1980-1989, 1996-1997, 2000-2001), постигайки общо 384 хоумръна и 1628 RBI при междинен коефициент на батиране.289 за 22 сезона във Висшата лига.

Welcome to Cooperstown, Harold Baines! #HOF2019 https://t.co/Zve9cSVYoM pic.twitter.com/ENodzJgbQc
— Baseball Hall (@baseballhall) December 10, 2018
Смит и Бейнс ще бъдат част от випуск 2019 на Залата на славата, който ще бъде въведен в музея в Купърстаун на 21 юли. Най-вероятно към тях ще се причислят още най-малко двама някогашни играчи от анкетата на асоциацията на бейзболните публицисти (BBWAA), резултатите от която ще бъдат оповестени на 22 януари.

Сред новите претенденти тази година са двама от най-великите питчери – Рой Халадей и Мариано Ривера, а измежду изчакващите изпъкват имената на Едгар Мартинес и Майк Мусина, както и на свързваните с приложимост на допинг, само че въпреки всичко икони на своето време Бари Бондс, Роджър Клемънс и Мани Рамирес.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР