Двама ученици от Спортното училище в Ямбол са задържани за

...
Двама ученици от Спортното училище в Ямбол са задържани за
Коментари Харесай

Ученици са простреляли шофьора в Ямбол

Двама възпитаници от Спортното учебно заведение в Ямбол са арестувани за въоръжен обир и опит за ликвидиране на 31-годишен таксиметров водач в ямболското село Дражево.

Това са 18-годишният Симеон Димитров от Елхово, който през 2016 година завоюва купата в категория до 64 кг. в доста мощния интернационален шампионат в памет на учен Емил Жечев, и 15-годишният Костадин Стоянов.

Снощи към 18 часа двамата ученици на Спортното учебно заведение в Ямбол поръчали по телефона такси в региона на село Дражево, заяви на брифинг заместник-административният началник на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

Целта им била да ограбят водача. Когато 31-годишният таксиджия дошъл двете момчета се нахвърлили върху него. Заплашили го с нож, газов револвер и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите желали оборота и колата на мъжа, само че той опитал да се опълчи.

Тогава младежите почнали да стрелят по него, като една от сачмите влезнала през гърба му и попаднала в региона на белия дроб. В последвалото сбиване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крайници.

Таксиметровият водач съумял да се откопчи и подкарал колата, като в придвижване се обадил на тел.112. Минути по-късно изгубил схващане и е бил открит в безпомощно положение на пътя сред Дражево и Ямбол. Оръжията на закононарушението са открити, разпитани са и очевидци.

Според Григорова закононарушението е осъществено с особена смелост. Двамата боксьори били открити и арестувани от полицията за часове. Те са привлечени като обвинени за обир и опит за ликвидиране, осъществени с извънреден цинизъм и смелост.

Симеон и Костадин ще останат в ареста за 72 часа. Взети са им проби за приложимост на алкохол и опиати. За осъщественото закононарушение законът планува наказване от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР