Двама талантливи наши футболисти ще получат шанса да заминат за

...
Двама талантливи наши футболисти ще получат шанса да заминат за
Коментари Харесай

Футболен проект праща двама наши таланти в Байер

Двама надарени наши футболисти ще получат шанса да заминат за няколкодневни тренировки в Байер (Леверкузен) това лято. Голямата опция ще стане факт с помощта на първия по рода си професионален футболен лагер - Football Х”, който се провежда от Сдружение “Бъдеще посредством спорт”. Събитието ще се състои от 15 до 20 юли в София, а негов хазаин ще бъде Национална спортна академия “Васил Левски”.

Главен треньор на Football X ще бъде работилият с куп международни звезди Петер Шрайнер. Изтъкнатият немски експерт, който има дълготраен опит като основен координатор и треньор на гениите до 19 години в академията на Шалке 04, е с голяма роля Месут Йозил, Лерой Сане, Юлиан Дракслер, Мануел Нойер и още куп други немски гении да стигнат до международния връх. Под негово управление родните гении ще получат допустимо най-висококачествено образование, с което ще цели да способства за тяхното професионално и личностно развиване.

В екип с Шрайнер ще бъде и работещият от дълги години в Германия Николай Илиев. Двамата треньори са добре познати на българските си сътрудници, откакто бяха лектори на провелия се преди месец втори Международен футболен треньорски семинар в София, проведен точно от юношата на ЦСКА.

Football X ще даде опция на не повече от 80 деца на възраст сред 10 и 17 години, които са прекарали най-малко три години в професионална футболна академия в страната или в чужбина, да се включат в подготвителния лагер. В рамките на шест дни участниците ще имат опция да проведат осем тренировки под управлението на Шрайнер, Илиев и българския екип треньори.

Програмата на събитието включва и профилирани лекции по отношение на тактическата и техническата подготовка на младия футболист, метода му на хранене и възобновяване, основното значение на душeвността и други Ще се проведат и специфични проби, с помощта на които всеки един участник ще може да съпостави равнището си с това на връстниците си от Германия. Football X ще бъде първият подготвителен лагер у нас, който ще предложи и "Master class "-ове с някои от най-хубавите български футболисти от близкото минало.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР