Двама шведски депутати номинираха сънародничката си Грета Тунберг за Нобелова

...
Двама шведски депутати номинираха сънародничката си Грета Тунберг за Нобелова
Коментари Харесай

Грета Тунберг е номинирана за Нобелова награда за мир и през 2020 г.

Двама шведски депутати предложиха сънародничката си Грета Тунберг за Нобелова премия за мир за 2020 година, заяви Асошиейтед прес, представена от clubz.bg.

Йенс Холм и Хакан Свенелинг, членове на шведската Лява партия, оповестиха в понеделник, че Тунберг  " е работила старателно, с цел да накара политиците да си отворят очите за климатичната рецесия "  и  " дейностите, които лимитират излъчванията и се преценяват с Парижкото съглашение затова са мироопазващ акт ". 

Ключовата договорка от Париж през 2015 година приканва бедните и богатите страни да лимитират повишението на температурата на Земята, поради която се разтапят ледниците и покачват равнищата на водата. Правителствата са задължени да показват национални тактики, за ограничение на излъчванията и да се ограничи под 2 градуса покачването на термометрите.

Седемнайсетгодишната Тунберг приканва учениците да пропуснат учебно заведение и да се причислят към митингите, като упорстват за по-активни дейности. Това придвижване доста надрасна границите на Швеция. Поддръжници на екоактивистката никнат на всички места по света.

Всеки народен представител може да номинира който пожелае за Нобелова премия и трима представители на норвежкия парламент избраха Тунберг предходната година.Тогава тя загуби от етиопския премиер Абий Ахмед Али.

През 2019 година екоактивистката бе измежду четиримата носители на Награда „ Райт Лайвлихуд ", възприемана като " различния Нобел ". Тя също бе определена за Човек на годината от списание " Тайм ".

Норвежката Нобелова комисия не разяснява обществено кандидатурите, които през 2020 година трябваше да бъдат показани до 1 февруари.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР