Двама полицаи бяха ранени с огнестрелно оръжие по време на

...
Двама полицаи бяха ранени с огнестрелно оръжие по време на
Коментари Харесай

Протестите в защита на Бриона Тейлър завършиха с простреляни полицаи


Двама служители на реда бяха ранени с огнестрелно оръжие по време на митингите в Луисвил, щата Кентъки, съобщи Би Би Си. Напрежението ескалира, когато през вчерашния ден стана ясно, че против чиновниците на реда, виновни за смъртта на Бриона Тейлър, няма да бъде повдигнато обвиняване. Ранените служители на реда са без заплаха за живота, съобщи Робърт Шрьодер, шеф на полицейското ръководство в Луисвил. Те били извикани по сигнал за огромна група хора, които разкрили огън.

26-годишната Бриона Тайлър, която работила като механик в незабавното поделение на болница в Луисвил, беше простреляна шест пъти на 13 март, когато трима служители на реда нахлули в жилището й. Те работели по сигнал за двама мъже, които търгували с опиати в близост от вкъщи й. Според проверяващите единият от обвинените е бил някогашен другар на младата жена и изпозвал дома й, с цел да получава колета с дрога. 

Демонстрациите от сряда вечерта са отговор на дълго чаканото решение на съда по какъв начин да накаже виновните за гибелта на Бриона Тейлър. Съдебните заседатели не повдигнаха обвинявания против нито един от тримата служители на реда, нахлули и разкрили огън в дома й, по обвинявания, директно свързани със гибелта на Тейлър. От тримата обвинени – Джонатан Матингли, Брет Ханкисън и Майлс Косгроув – единствено един е уволнен. Ханкисън е стрелял на сляпо в жилището на Бриона Тейлър, което пък е нарушаване на полицейския правилник и се счита за акт на " извънредно равнодушие към цената на човешкия живот “. Съдът реши, че с безразсъдното разкриване на огън той е заплашил живота на съседите на младата жена. В дома на Тейлър по този начин и не са открити опиати. 

Убийството й провокира масови демонстрации против расовата неправда и своеволията на полицията в Америка по отношение на афроамериканците. Протести се разразиха не единствено в Луисвил, само че и по улиците на други огромни градове в Съединени американски щати, включителво в Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия, Лос Анджелис, Атланта и Сейнт Пол, Минесота.  Много високопоставени персони, в това число претендентът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън, желаеха да бъдат повдигнати тежки обвинения против полицейските чиновници, които са забъркани в нападението. 

На конференция президентът Доналд Тръмп похвали резултатите от делото, водено от основния прокурор на Кентъки Даниел Камерън, казвайки, че е приключил " фантастична работа “, и добави, че " справедливостта... не е лесна “, съобщи Асошиейтед Прес. По-късно Тръмп написа в Туитър, че се моли за двамата служители на реда, които са били убити по време на демонстрациите.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР