Двама от титулярите в националния отбор получиха травми, което усложни

...
Двама от титулярите в националния отбор получиха травми, което усложни
Коментари Харесай

Двама национали се контузиха преди мача с Англия

Двама от титулярите в националния тим получиха контузии, което усложни обстановката за селекционера Красимир Балъков преди квалификацията за Евро 2020 против Англия на 7 септември на ст. " Уембли " в Лондон. Капитанът Ивелин Попов бе заменен на почивката при загубата на отбора му " Ростов " с 0:2 на открито от " Уфа " в VI кръг на съветската Премиер лига. Той удари главата си в една от страничните греди в опит да се пребори за топката и бе сменен на почивката. Очаква се да се възвръща към седмица.

По-сериозна контузия получи Георги Костадинов в различен мач от съветското състезание. Халфът стартира като титуляр за " Арсенал " (Тула) при загубата с 0:1 от " Рубин " в Казан, само че бе изнесен на носилка с болки в лявото коляно. Той бе ударен там при единоборство с халфа на противника Игор Коновалов, след което се опита да доиграе мача, само че не съумя. Според " Спортал " Костадинов се е разминал с тежка контузия, само че ще е отвън игра десетина дни.

Отделно Балъков има и други проблеми - Николай Бодуров и вратарят Николай Михайлов са изгубили игрова процедура. Защитникът бе изваден от състава на  " ЦСКА-София " поради спор с треньора Люпко Петрович. Михайлов пък е запаса в " Левски " при Петър Хубчев.

Селекционерът ще разгласи до седмица цялостния състав за мача с Англия, само че през вчерашния ден пусна лист с извиканите играчи от чужбина. Попов и Костадинов са включени, както и Кирил Десподов, който няма никаква игрова процедура, тъй като не играе за " Каляри " и му се търси нов тим, на който да бъде преотстъпен. Прави усещане завръщането на Божидар Краев, който демонстрира добра форма, откакто " Мидтийланд " го даде чартърен на португалския " Жил Висенте ". В отбора е още веднъж и Георги Миланов ( " Фехервар ", Унг), който имаше несъгласия с Хубчев. Играещият за третодивизионния немски " Кемниц " Георги Сърмов също отново е в проектите на Балъков. Изненада е първата повиквателна за десния бек Георги Пашов, който е титуляр за участника в шампионата Лига Европа " Арарат-Армения ".

Балъков ще събере играчите на 1 септември въз основата в " Бояна ". След гостуването против Англия следва и контрола против Ирландия в Дъблин на 10 септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР