Двама нигерийски атлети са изправени пред десетилетие зад решетките, след

...
Двама нигерийски атлети са изправени пред десетилетие зад решетките, след
Коментари Харесай

Затвор от 10 години грози двама нигерийски атлети

Двама нигерийски спортисти са изправени пред десетилетие зад решетките, откакто са взели участие в скица за машинация, разкрита от ФБР. Миналата седмица Емануел Инех и Толувани Адебакин бяха наказани за прекачване на десетки хиляди долари в западноафриканската страна като част от това, което беше счетено за “сложна скица за машинация “ от американското министерство на правораздаването.

Атлетите на 23 и 25 години са били съотборници в университета Уилям Кери в Хатисбърг, Мисисипи, когато е открито, че са част от заговора. Според прокурорите в противозаконната скица са взели участие спортисти от голям брой институции.

Член на борда на Нигерийската атлетическа федерация Даре Есан остана тъжен от шокиращата вест. “Това е в действителност тъжно и нездравословно освен за имиджа на спорта или федерацията, само че и за Нигерия като страна “, сподели той пред BBC Sport Africa.

“Този ​​вид деяние може евентуално да засегне други млади спортисти, търсещи стипендии за американски учебни заведения. Това нарушава невероятните достижения, които други почтени спортисти са основали в света. "

И двамата обвинени ще бъдат изправени пред съда на 15 февруари идната година и ги грози оптималното наказване от 10 години. Есан добави: “За страдание, банковите измами и други незаконни действия не се лимитират до леката атлетика, само че се трансфораха в народен проблем, който би трябвало да бъде решен. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР