Двама молдовски граждани са задържани за 72 часа за въоръжен

...
Двама молдовски граждани са задържани за 72 часа за въоръжен
Коментари Харесай

Двама молдовци са задържани за въоръжен грабеж на украинско семейство

Двама молдовски жители са арестувани за 72 часа за въоръжен обир на украинско семейство. Предстои следобяд да им бъде поискана мярка " задържане под стража ". 

Открадната е огромна сума пари в разнообразни валути, както и бижута.Всичко на обща стойност 197 хиляди лв.. 

Обирът е станал в апарт хотел в Св. Влас, където е отседнало семейство на 27 април, преди обяд. Двамата почукали на вратата на жилището и на съветски език се показали, че са от поддръжката. 

" Благодарение работата на няколко дирекции двамата са арестувани - единият в кола чартърен в област Велико Търново, а другият в хотел в комплекс " Св.св. Константин и Елена ". Влезли са в страната на 2 април и следва да се обяснява къде са пребивали, както и какво е правосъдното им минало, само че по всичко проличава, че са следили фамилията и са знаели, че носят огромна сума валута ", уточни шефът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов. 

Вероятно още през днешния ден следобяд ще им бъде поискана непрекъсната мярка за задържане, посочи прокурор Георги Чинев, административен началник на Окръжна прокуратура -Бургас. Той благодари за положителната взаимна работа с бургаската полиция. 

До през вчерашния ден са издадени 21 хиляди регистрационни карти за краткотрайна протекция на украински жители. " Като се има поради, че в една карта са фамилии с деца, то действително цифрата е доста по-голяма ", добави комисар Калоянов. С наближаваното на туристическия сезон похищенията над украинци ще се усилват. Увеличено е полицейското наличие в местата, където има украински бежанци.

В последните дни няма други сигнали с пострадали или причинители да са украински жители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР