Двама младежи предотвратиха трагедия на втора буна във Варна тази

...
Двама младежи предотвратиха трагедия на втора буна във Варна тази
Коментари Харесай

Жена се хвърли в морето във Варна, двама младежи я спасиха

Двама младежи предотвратиха покруса на втора буна във Варна тази нощ.

Двама младежи са избавили стара жена, която се е хвърлила в бурното море от втора буна във Варна. Случаят е станал минути преди среднощ на миналата нощ, описа за доктор Искра Величкова от Центъра за незабавна здравна помощ във Варна.

" Не желая да описвам за нашата работа, желая да опиша за геройството и съответната реакция на двете момчета. Момчетата са били на близо и виждат по какъв начин жена с облекла скача от буната в морето. В това бурно и студено море, в този мрак, те са влезнали в морето, с риск за личния си живот, с цел да спасят непозната жена. ", описа доктор Величкова.

По думите ѝ младежите са работили извънредно съответно и откакто са извади дамата от морето.

" Когато са я извадили от морето, тя към момента е дишала, само че дробовете ѝ са били цялостни с вода. Те са я обърнали напълно вярно встрани, с цел да изтече водата. Когато нашият екип пристигна (бел. ред. Спешна помощ), дамата към този момент бе в кома. Може би сме били на място безусловно в последната ѝ една минутка живот. Успяхме да извадим дамата от терминално положение и я закарахме в болничното заведение интубирана, жива. Нашата работа е ясна, само че огромната заслуга и мъжество е на двете момчета. Жената дължи живота си на тях. ", показа доктор Величкова.

Двамата 19-годишни младежи, Димитър Кандилов и Станислав Иванов, родом от Бургас и Поморие са студенти в Икономически университет Варна и Военноморско учебно заведение, научи Moreto.net.

Д-р Величкова показа, че подпомагане са оказали екипи на полицията, както и други, намиращи се наоколо младежи.

" Виждала съм какво ли не. Основното, което ме потресе и съм безпределно възхитена е геройството на тези момчетата. Аз като се замисля в това море не знам дали бих скочила. Много беше ужасно. Но, има и такива младежи - младежи за образец. ", показа още доктор Величкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР