Елена Йончева е пета в листата на ДПС за евродепутати,

...
Елена Йончева е пета в листата на ДПС за евродепутати,
Коментари Харесай

Алгафари: Йончева има договорка с ДПС, но какво ще получи тя, тепърва ще разберем

Елена Йончева е пета в листата на Движение за права и свободи за евродепутати, което е неизбираемо място. Тя няма по какъв начин да влезе в Европарламента с тази пета позиция, в случай че няма преференции. Иначе е невероятно.

Това разяснява пред Нова тв журналистът Емилия Милчева. 

На Елена Йончева мястото й въобще не е в тази листа. Имиджово Движение за права и свободи взе максимума от нея. Вероятно има някаква сделка, само че ще я разберем по-късно. Или става дума тя заеме някакъв пост, или става въпрос за финансиране на някакви нейни планове, не знам, само че има сделка и ние ще я научим на по-късен стадий, коментира Нидал Алгафари. 

Ваня Григорова пък разбра, че и Българска социалистическа партия, и левицата са се разпаднали тотално. Единственият късмет сега е да се възползва от този вакуум в ляво, който се е образувал и би трябвало да бъде напълнен. Смятам, че тя ще се възползва от това и ще вземе доста от гласовете на хората, които я харесват тъкмо, тъй като тя доста добре приказва, по-човешки, отколркото другите. Смятам, че тя ще го направи, а не Мая Манолова. Те двете ще играят на положителното и неприятното куче. Григорова ще е с по-мекия звук, тя ще подава мостове към всички, а Мая Манолова с езика си ще бие по всички останали като им изкара на всички мръсните ризи, тъй като тя ги знае, разяснява той.



 Струва ми се, че върви една такава догадка, че това няма да са последните избори за тази година. Че още есента, а може би след изборите с Щатите ще има нови предварителни избори в България. Това демотивира гласоподавателите в огромна степен. Трудно е да се каже в тази обстановка по какъв начин ще се получи, тъй като не знаем по какъв начин ще се подредят второто, третото и четвъртото място, тъй като те са със сходни резултати. Освен това не знаем дали няма да има още една политическа мощ, показана в този парламент, разяснява тя.

Сглобка с Българска социалистическа партия към този момент не става, тъй като когато преди време им се предложиха три министерски места, те поалчняха малко повече и желаеха пет, само че не им се получи и от този момент ГЕРБ и Българска социалистическа партия си споделиха в никакъв случай повече. Моите упования са, че след изборите ГЕРБ и Движение за права и свободи ще имат задоволително депутати за болшинство без трети. Но защото няма да желаят отново да чуват приказки, ще търсят различен вид от ГЕРБ и могат да го намерят или в Има Такъв Народ при някакви условия, или при Ваня Григорова и Мая Манолова, разяснява той.

Има още един другоземен вид, в случай че хората от Директива за птиците останат доста недоволни от нещо, да решат да се приблерат още веднъж при ЕНП ида поддържат ГЕРБ, разяснява още той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР